Duarte: “PSV heeft zich ook voor mij gemeld”

Dat PSV graag rondneust in de jeugdopleiding van Sparta weten we al wat langer dan vandaag. Zo kaapten de Eindhovenaren al verschillende talenten weg bij de Kasteelclub, waaronder Laros Duarte. Zijn jongere broertje Deroy blijkt vooralsnog minder gevoelig voor de verlokkingen uit Brabant.

Dat vertelt de 18-jarige middenvelder in de nieuwe editie van Elf Voetbal. “Voor Laros was het zijn eigen keuze. We hebben het daar in de familie wel over gehad. Ook met mij. Ik vond het een goede stap voor hem. Voor mij hebben zich ook weleens clubs gemeld. PSV ook ja. En andere topclubs en subtoppers uit Nederland. Maar ik voel me goed bij Sparta. Hier had ik het gevoel dat ik het snelst het betaald voetbal kon halen.”

Duarte is ambitieus. “Ik wil aan het einde van dit seizoen basisspeler zijn. Als ik basisspeler ben en goed meedraai in het eerste, dan hoop ik daarna een mooie stap te maken. Op dit moment ben ik niet tevreden als ik mijn hele carrière in de Eredivisie zou spelen. Ik ben vrij kritisch en leg de lat hoger voor mezelf. Ik wil hoger spelen dan de Eredivisie.”

Comments are closed