Nog jonger Jong Sparta walst over Lienden heen

Jong Sparta heeft zaterdagmiddag geen spaan heel gelaten van FC Lienden. De ploeg van Jeroen Rijsdijk, die door de interlandperiode nog jonger was dan normaal, maakte indruk en zette in Gelderland een monsterscore neer: 1-7.

Ten opzichte van de laatste competitiewedstrijd tegen Jong Almere City trad Jong Sparta aan met liefst acht andere basisspelers, allen afkomstig uit de onder 19.

Mo Tahiri bekroonde zijn debuut voor Jong Sparta al na zes minuten met een doelpunt. Elayis Tavsan, Youri de Winter en Brad van Hoeven bouwden die voorsprong binnen het halfuur uit naar 0-4.

Lienden deed vlak na de pauze iets terug via Frank Wiafe Danquah, maar meer zat er voor de thuisploeg duidelijk niet in. Van Hoeven tekende voor zowel de 1-5 als 1-6 en voltooide daarmee zijn hattrick. Ook invaller-debutant Roy van Beek deed in de slotminuut nog een duit in het zakje, waardoor de eindstand werd bepaald op 1-7.

Volgende week zaterdag komt HFC naar Het Kasteel, dat met een vijfde plek op de ranglijst twee plekken onder Jong Sparta vertoefd. De aftrap is om 15.30.

Opstelling Jong Sparta: Lipman, Eersteling, Van Geenen, Dilrosun, Heuvelman, Sanches, Van Hoeven, Veenhoven (74′ Meerstadt), Tahiri, Tavsan (62′ Van Beek) en De Winter (66′ Mijnans)

Comments are closed