Sparta profiteert mee bij verkoop Julian Chabot

Julian Chabot mag zich verheugen in de belangstelling van meerdere Europese clubs. Onder meer Atalanta Bergamo, Sampdoria, Lille en Werder Bremen volgen de verrichtingen van de 20-jarige verdediger. Ook voor Sparta is dat interessant nieuws.

Sparta pikte de Chabot in de zomer van 2017 op uit het tweede elftal van RB Leipzig. De Duitser verruilde de Kasteelclub een jaar later voor FC Groningen. Aan die transfer gingen lange onderhandelingen vooraf. Omdat de Groningers destijds – in tegenstelling tot het eveneens geïnteresseerde FC Ingolstadt – niet verder wilden gaan dan negen ton, werd de transfer in eerste instantie afgeblazen.

Na enkele dagen wilden de Groningers echter toch dieper in de buidel tasten en werd een transferbedrag overgemaakt van om en nabij de 1,2 miljoen euro. Hiermee werd Ingolstadt, dat eveneens bereid was ver te gaan voor Chabot, afgetroefd.

Doordat Chabot een contract heeft tot de zomer van 2022, kan FC Groningen bij een denkbare transfer aardig gaan cashen. Sparta profiteert in dat geval mee. De rood-witten bedongen bij de verkoop van Chabot een flinke doorverkoopclausule, waardoor de Rotterdammers bij een eventuele overstap van Chabot zeker kunnen rekenen op meerdere tonnen.

Comments are closed