Xandro ‘Judas’ Schenk krijgt gewenste transfer naar Twente

Xandro Schenk, u weet wel, die verdediger die Sparta het ja-woord gaf, poseerde in Sparta-tenue en voor de camera’s van het eigen mediakanaal verklaarde een goed gevoel te hebben bij de club en klaar was om de komende twee jaar voor Sparta te gaan knallen…

Die misselijkmakende beelden kunt u hier nogmaals bekijken. Aan te raden is het natuurlijk niet, want de schijnheiligheid spat nog net niet dóór het beeldscherm. Enfin, diezelfde Schenk wilde een dag na zijn presentatie bij Sparta alweer onder zijn contract uit. FC Twente, u weet wel, die club die qua financiën niets te makken heeft, kreeg de deal tussen Schenk en Sparta in de smiezen en besloot maar eens een belletje te wagen. Met succes. Schenk kwam een dag later niet opdagen bij de conditietest op Spangen. Twente, waarvan nota bene diezelfde dag werd gemeld dat het geen geld had voor nieuwe spelers, bood Schenk een salarisverdubbeling aan.

Een man een man, een woord een woord. Niets van dat alles bij Schenk, die de komende jaren door voetbalminnend Nederland een stuk minder positief zal worden bekeken. Datzelfde geldt al enkele tijd voor FC Twente, dat zich qua handelswijze opnieuw achter de oren mag krabben, om het nog eufemistisch te stellen. In Enschede geldt al sinds jaar en dag het credo: hoe schimmiger, hoe beter. En heel veel moeite het verkreukte imago op te poetsen doen ze ook niet.

Spelers als Schenk hebben we bij Sparta niet nodig, weet ook Henk van Stee. De technisch manager, die in zijn eerste maanden op Het Kasteel prima werk verricht, laat weten alleen spelers te willen hebben die graag voor Sparta spelen. Bovendien: “Sparta heeft na intensief overleg overeenstemming bereikt over een financiële compensatie, zodat we een streep onder deze zaak konden zetten.”

Opgeruimd staat netjes. Wat dat betreft lijken Xandro Schenk en FC Twente de ideale match.

Comments are closed