Beloften geven Advocaat en co het goede voorbeeld met zege in zespuntenduel

Jong Sparta heeft zich zaterdagmiddag een goede dienst bewezen door concurrent AFC in een doelpuntrijk duel te verslaan. Op het eigen Kasteel werd met 4-3 afgerekend met de Amsterdamse gasten.

De start van het duel was duidelijk niet voor de thuisploeg, die binnen een kwartier al tegen een 0-2 achterstand aankeek. Raily Ignacio en Matthijs Jesse bezorgden AFC een droomstart. De équipe van Frank van Kempen bewees echter over veerkracht te beschikken en verkleinde de marge voor rust nog naar 1-2 dankzij een doelpunt van Halil Dervisoglu, waarmee de inhaalrace nog niet ten einde was.

Na de pauze liet de gelijkmaker namelijk niet lang op zich wachten. Amper drie minuten na de start van het tweede bedrijf tekende opnieuw Dervisoglu, ditmaal vanaf de strafschopstip, voor het Spartaanse doelpunt. Het aanwezige publiek op Het Kasteel moest vervolgens geduld betrachten om de volgende treffer te mogen aanschouwen. De 3-2 werd gemaakt door Youri de Winter die zijn rentree maakte na blessureleed. Om aan alle twijfels een einde te maken besliste Dervisoglu in blessuretijd de wedstrijd met zijn derde treffer. Het tweede doelpunt van Raily Ignacio in de allerlaatste seconde mocht niet meer baten voor AFC, dat met een overwinning op Jong Sparta in puntenaantal gelijk had kunnen komen.

In plaats daarvan vergrootte Jong Sparta het gat naar zes punten en bezet het nu na 22 gespeelde wedstrijden de dertiende plaats in de Tweede Divisie.

Opstelling Jong Sparta: Fabrie, Klap, Soares Fonseca, Luydens, Pereira Freire de Pina, Brute (26′ Bouwense), El Kachati, Kozuh (72′ Bouras), Dervisoglu, Boukhari, Ripmeester (66′ De Winter)

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.