Competitieprogramma Jong Sparta bekend

Vanaf het seizoen 2016/’17 krijgt het Nederlands topvoetbal een nieuwe vorm. De competities van het amateur- en betaald voetbal, die voorheen gescheiden werelden waren, worden met elkaar verbonden.

Een uniek moment, omdat daarmee sinds de intrede van het betaald voetbal in 1954 er voor het eerst sprake is van promotie en degradatie tussen het betaald voetbal en amateurvoetbal. De mogelijkheid om te promoveren, maar ook om te degraderen, is een extra sportieve stimulans om te streven naar verbetering en dat is goed voor de kwaliteit en toekomst van het Nederlands voetbal.

Opzet voetbalpiramide
Het nieuwe competitiemodel gaat in de top bestaan uit een Eredivisie, een Eerste divisie, een nieuwe Tweede divisie, twee Derde divisies en vier Hoofdklassen. Nieuw is dat onder de twee hoogste divisies (Eredivisie en Eerste divisie) een nieuwe Tweede divisie wordt toegevoegd. Jong Sparta werd afgelopen seizoen vierde in de Beloftencompetitie en plaatste zich voor de Tweede divisie.

Competitieprogramma Jong Sparta Rotterdam
De ploeg van Ole Tobiasen start de competitie met een thuiswedstrijd op zaterdag 13 augustus tegen Jong AZ. De overige tegenstanders van Jong Sparta in de Tweede divisie zijn: AFC, Barendrecht, De Treffers, Excelsior Maassluis, GVVV, HHC, Jong FC Twente, Jong Vitesse, Katwijk, Koninklijke HFC, Kozakken Boys, FC Lienden, Spakenburg, TEC, UNA en VVSB.

Voor het volledige competitieprogramma van Jong Sparta, klik hier.

Bron: Sparta Rotterdam

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.