Derksen voedt discussie omtrent schorsing Chabot: ‘Klassenjustitie’

Johan Derksen is niet te spreken over de schorsing die de KNVB heeft opgelegd aan Spartaan Jeffrey Chabot, terwijl zowel Hirving Lozano (PSV) als David Neres (Ajax) vrijuit gingen. Dat zei voetbalanalist vrijdagavond aan tafel bij Voetbal Inside.

“Het is een schande. Als je consequent bent… De scheidsrechters hebben die elleboog en de slaande beweging niet bestraft, dus de tuchtcommissie kon dat doen. Een klein spelertje, die ook nog een tackle in gaat – wat ook nog te verdedigen was geweest… Ik vind dit helemaal niet zo erg. Zo’n jongen wordt dan gepakt. Dat vind ik dan klassenjustitie, inderdaad.”

Terwijl Chabot twee wedstrijden moet brommen, dartelen Lozano en Neres dit weekend weer over de Nederlandse velden. “Al die commotie tegenwoordig over een overtreding. Die gekkigheidjes met die ellebogen, dát vind ik vervelend. Schwalbes vind ik ook oncollegiaal. Matennaaiers.”

Advocaat: ‘Schorsing onterecht’
Ook Dick Advocaat vindt de schorsing van zijn pupil onterecht. “Met herhalingen kun je wel meer spelers uitsluiten”, aldus de Haagse oefenmeester in gesprek met RTV Rijnmond.

“Nijhuis heeft het moment met Chabot gezien en niet gefloten. Dan vind ik niet dat je daar achteraf op moet terugkomen. Met herhalingen kan je wel meer spelers eruit sturen. Hij had moeten zeggen, ‘ik heb het geconstateerd en het was niets’.”

Ondanks het ongenoegen accepteerde Sparta de straf wel. “Als je in hoger beroep gaat, krijg je er een wedstrijd bij. Zo gaat dat gewoon”, beredeneerde Advocaat die keuze.

Comments are closed