Even voorstellen… – Deel 4: Adil Auassar & Stijn Wuytens

Het is slechts een kwestie van dagen voordat Sparta het Keuken Kampioen Divisie-seizoen (wie verzint het?) met een fors gerenoveerde selectie zal aftrappen tegen FC Twente. Bekende gezichten, aangevuld met een rits nieuwe namen, moeten Sparta dit jaar weer terug brengen naar het hoogste niveau. De bekende namen behoeven geen introductie, de nieuwkomers des te meer. Pro Sparta Online stelt in een vierdelige reeks de meest in het oog springende nieuwelingen aan je voor. Vandaag deel 4: Adil Auassar & Stijn Wuytens. 

Als ervaring dient als belangrijkste bouwsteen voor een succesvol seizoen, dan is Sparta de kampioen van de transferzomer. Edouard Duplan (35), Royston Drenthe (31), Lars Veldwijk (26), Gregor Breinburg (26), Giliano Wijnaldum (25) werden allen deze zomer vastgelegd, terwijl ook Adil Auassar (31) en Stijn Wuytens (27) nieuw zijn op Het Kasteel. Beide spelers zijn gehaald als beoogd basisspeler.

Auassar
Allereerst Auassar. De geboren Dordtenaar verliet Roda JC na twee seizoenen en 66 wedstrijden voor een tweejarig contract in Rotterdam-West. Alvorens hij uitkwam in het geel-zwart van de Koempels speelde Auassar eveneens in de havenstad, destijds voor stadgenoot Excelsior. Auassar, van origine middenvelder, transformeerde in Kerkrade tot verdediger, een rol die hij ook bij Sparta bekleedde in de voorbereiding op het nieuwe seizoen.

Auassar is na Miquel Nelom de volgende speler die een achtergrond heeft bij alledrie de Rotterdamse profclubs. Feyenoord pikte hem in 2010 op bij VVV Venlo. Hij kwam, verdeeld over drie invalbeurten, tot 68 speelminuten, alvorens hij werd uitgeleend aan RKC Waalwijk. Debuteren deed Auassar bij Feyenoord in een historische wedstrijd, namelijk tijdens de 10-0 competitienederlaag bij PSV. Eerlijkheidshalve dient te worden gezegd dat Auassar de eerste zeven treffers die middag meemaakte vanaf de bank.

Of Auassar aanstaande vrijdag al zijn debuut gaat maken voor Sparta in het uitduel met FC Twente is hoogst onzeker. In de afsluitende oefenwedstrijd tegen Go Ahead Eagles haakte Auassar na een klein halfuur geblesseerd af. Noch Sparta noch media hebben zich tot dusver uitgesproken over de ernst van de blessure. Afwachten dus.

Wuytens
Wie ongetwijfeld wel vanaf de aftrap van de partij is bij de seizoensouverture in Enschede, is Dries Wuytens. De Belg was tussen 2013 en 2016 een vaste waarde in de defensie van Willem II, waarmee hij drie seizoenen uitkwam in de Eredivisie. In het seizoen 2016/2017 belandde hij in Tilburg echter op het tweede plan, waarna Heracles Almelo hem aan het einde van het seizoen transfervrij overnam. Onder trainer John Stegeman bleef de verdediger, die zijn jeugdopleiding tussen 2001 en 2011 genoot bij PSV, de eerste maanden op de bank. De kentering volgde in november.

Vanaf eind februari moest Wuytens na een reeks van veertien competitiewedstrijden op rij, waarin hij, één uitzondering daargelaten, immer in de basis mocht starten, weer genoegen nemen met een plek buiten de wedstrijdselectie. In het restant van de competitie kreeg Wuytens nog driemaal een basisplaats, maar kon hij vaker niet dan wel rekenen op een basisplaats. In het met 3-2 gewonnen thuisduel met Sparta maakte de kopsterke Wuytens zijn enige treffer van het seizoen.

Bij Heracles had Wuytens nog een contract voor één seizoen, maar toch liet de club hem gaan. “Dries is een speler die al langer op ons lijstje stond”, gaf technisch manager Henk van Stee te kennen bij de presentatie van de voormalig Belgisch jeugdinternational. Wuytens ondertekende, net als Auassar, een contract tot de zomer van 2020.

@slkooijman

Even voorstellen…
Deel 1: Gregor Breinburg & Mohamed Rayhi
Deel 2: Lars Veldwijk
Deel 3: Edouard Duplan & Giliano Wijnaldum

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.