Henk van Stee kraakt Sparta-selectie

Henk van Stee heeft dinsdag in het Algemeen Dagblad harde woorden geuit aan het adres van de selectie van Sparta. “Sparta-onwaardig” vindt de technisch manager de wijze waarop de Kasteelclub het seizoen na de winterstop heeft vergooid.

“We moeten met z’n allen in de spiegel kijken. En dan doel ik op de spelers, technische staf en op mezelf. Wat mezelf betreft: misschien moet ik wel concluderen dat ik de verkeerde spelers heb gehaald. En dan doel ik op het mentale aspect”, stelt Van Stee. “Want kwalitatief gezien vind ik nog steeds dat we een selectie hebben die moet kunnen promoveren naar de Eredivisie.”

Volgens Van Stee zijn er slechts drie spelers die de dans momenteel ontspringen. “Bart Vriends, Laros Duarte en Mohamed Rayhi. De rest is veel te wisselvallig. Ik eis van ervaren jongens als Roy Kortsmit, Dries Wuytens, Royston Drenthe, Adil Auassar en Lars Veldwijk gewoonweg meer. En dat heb ik ze laten weten ook. Wat ik van spelers verlang is dat het team op één komt bij ze. En ik vraag me oprecht af of Sparta wel op één komt bij sommige spelers. Ik krijg het gevoel dat sommigen te veel bezig zijn met randzaken”, legt Van Stee de vinger op de zere plek.

De vraag of de positie van trainer Henk Fraser ter discussie staat, werd door Van Stee weggelachen. “Op die vraag ga ik niet eens antwoorden. Als ik nu zeg dat Fraser niet ter discussie staat, vormt dit voor sommigen juist weer de bevestiging dat hij wél ter discussie staat. En dat laatste is echt compleet onzin. Henk zet zich elke dag voor de volle honderd procent in voor Sparta, doet alles om het tij te keren, en heeft wél die mentale weerbaarheid. Henk is nog steeds de ideale trainer voor ons. En dat blijft ‘ie. Geen enkele twijfel mogelijk.”

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.