Jong Sparta bindt ook AFC aan de zegekar

Jong Sparta Rotterdam heeft in eigen huis met 3-1 gewonnen van AFC. Grote man bij de ploeg van Ole Tobiasen was Ragnar Ache, die de eerste twee goals voor zijn rekening nam. Lovette Felicia deelde vervolgens de genadeklap uit.

De eerste goal van Ache liet niet lang op zich wachten. De wedstrijd was tien minuten oud toen Deroy Duarte de spits voor doelman Patrick Zonneveld zette en deze beheerst afrondde. In het vervolg van de eerste helft was het aantal blessuregevallen (twee, waaronder Spartaan Jeffrey Neral) hoger dan het aantal uitgespeelde kansen, waardoor die 1-0 logischerwijs ook de ruststand bleek.

Na de pauze zetten de bezoekers Jong Sparta ver onder druk en kreeg Michael Verrips enkele gelegenheden zich te onderscheiden. De ingevallen Daniël Breedijk, die na ruim een jaar blessureleed terugkeerde, mocht meteen aan de bak, en vulde de rol achterin naar behoren in. Zowel Verrips als Breedijk kon echter niet voorkomen dat Pieter Koopman de stand in de 81e minuut gelijk trok.

Waar AFC voor de gelijkmaker lang de bovenliggende partij was, nam de thuisploeg het initiatief over na de Amsterdamse treffer. Dit resulteerde via Ache en Felicia, beide op aangeven van Youri de Winter, in twee Spartaanse treffers, waarmee het lukte de drie punten op Het Kasteel te houden. Met deze zege, de zesde op rij, klimt Jong Sparta naar de gedeelde zesde plek.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.