Jong Sparta boven degradatiestreep na nieuwe zege in blessuretijd

Lange tijd leek het erop dat Jong Sparta zich zaterdagmiddag stuk ging bijten op mede-laagvlieger TEC, maar zover kwam het uiteindelijk niet. Net als in de laatste thuiswedstrijd tegen Katwijk scoorde Jong Sparta de winnende treffer in blessuretijd, waardoor de ploeg van Frank van Kempen zich voor het eerst dit seizoen minimaal een dag meldt boven de degradatiestreep.

TEC nam in de eerste helft, ondanks goede kansen voor Youri de Winter en Abdou Harroui, de leiding. De bezoekers, die eerder ook via Wimilio Vink al een grote mogelijkheid kregen op de openingstreffer, braken op slag van rust de ban dankzij Serhat Koç.

Direct na de pauze kreeg TEC een grote kans de voorsprong te verdubbelen, maar Jong Sparta-doelman Michael Fabrie wist dat te voorkomen. Een belangrijke ingreep, want vijf minuten later kwam Jong Sparta op gelijke hoogte. Harroui was verantwoordelijk voor de gelijkmaker. Daar bleef het niet bij voor de 19-jarige middenvelder, die zich ontpopte tot de grote man aan Spartaanse zijde. In blessuretijd maakte Harroui zijn zesde treffer in vijf wedstrijden, waarmee hij Jong Sparta opnieuw een zeer welkome zege schonk.

Volgende week sluit Jong Sparta de eerste seizoenshelft af met een uitwedstrijd bij Koninklijke HFC. De aftrap in Haarlem is zaterdag om 14.00.

Opstelling Jong Sparta: Fabrie, Martis, Klap, Breedijk, Soares Fonseca, Bambock, Harroui, Van Moorsel (72′ Felicia), Alhaft (46′ Boukhari), Dervisoglu, De Winter (81′ Muller)

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.