Jong Sparta en HFC delen de punten

De zevende overwinning op rij kwam er zaterdagmiddag niet, maar met een gelijkspel werd de ongeslagen reeks van Jong Sparta wel verlengd. Het competitieduel tussen de ploeg van trainer Ole Tobiasen en de Koninklijke HFC eindigde net als eerder dit seizoen op Het Kasteel in een gelijkspel. Het werd 1-1.

Na een doelpuntloze eerste helft brak Ragnar Ache, die dinsdag als invaller debuteerde in Sparta 1, de ban in Haarlem. De spits kopte Jong Sparta met zijn vijfde competitietreffer naar een voorsprong. De oudste voetbalclub van Nederland, opgericht in 1879, kwam een kwartier voor de tijd vanaf de strafschopstip echter langszij. Carlos Opoku verschalkte Ricardo Kieboom.

Even leek Jong Sparta in blessuretijd nog aan de haal te gaan met de drie punten, maar scheidsrechter Cantineau oordeelde anders. Hij keurde een doelpunt af wegens buitenspel, waardoor HFC – Jong Sparta eindigde in een puntendeling.

Volgende week zaterdag komt VVSB naar Het Kasteel. De aftrap is om 18.00.

Opstelling Jong Sparta: Kieboom, Breedijk (46′ Luydens), Muller, Kamara, Pinteaux, Veenhoven, Harraoui, Alhaft, Duarte, Ache, Calero

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.