Jong Sparta laat geen spaan heel van Rijnsburgse Boys

De stijgende prestatiecurve van Jong Sparta kent vooralsnog geen stagnatie. Zaterdagmiddag werd Rijnsburgse Boys vermorzeld door de ontketende beloften van Jong Sparta, die daarmee de vijfde zege op rij in de wacht wisten te slepen. Het werd op Het Kasteel liefst 6-0.

Door de monsterzege van het team van Frank van Kampen heeft Jong Sparta aansluiting gevonden met de ploegen in het linkerrijtje. Het gat met nummer acht Rijnsburgse Boys is verkleind tot slechts twee punten. Vier weken geleden was dat verschil nog dertien (!) punten in het voordeel van de Uien. Het illustreert de opmars van Jong Sparta, dat zich in de afgelopen weken ontpopt tot een moeilijk te kloppen ploeg. Vijftien punten uit de laatste vijf wedstrijden en doelcijfers van 20 voor en zes tegen spreken wat dat betreft boekdelen.

Het doelpuntenfestijn op Spangen werd na een kwartier geopend door Ragnar Ache. De gasten kregen vervolgens twee enorme kansen op de gelijkmaker, maar lieten dit na.

Voor het oog van 334 toeschouwers ontbrandde het duel pas na de pauze. Een individuele actie van Ilias Alhaft leverde Jong Sparta net binnen het halfuur een tweede treffer op. Diezelfde Alhaft leverde luttele minuten later een assist op Ayoub Boukhari, die de bal beheerst achter doelman Van Nieuwkoop schoof. Ook Abdou droeg met twee treffers bij aan de zege van Jong Sparta. De 20-jarige middenvelder nam met zijn zesde en zevende treffer van het seizoen de 4-0 en 6-0 voor zijn rekening. De vijfde goal werd gemaakt door opnieuw Alhaft, wiens doeltreffende schot in de lange hoek zijn tweede van de middag betekende.

Jeroen Rijsdijk wordt nieuwe trainer
Anderhalf uur voor aanvang van de wedstrijd maakte Sparta bekend dat de beloften volgend seizoen zullen worden getraind door een ‘nieuwe’ naam. Jeroen Rijsdijk neemt het hoofdtrainerschap over van Van Kempen, die de club aan het eind van het seizoen gaat verlaten. Rijsdijk, die zijn taken bij Jong Sparta gaat combineren met het assistentschap bij het eerste van Sparta, zal worden bijgestaan door Nico Jalink en Nourdin Boukhari.

Opstelling Jong Sparta: Fabrie, Klap, Soares Fonseca, Luydens, Martis, Veenhoven (80′ Felicia), Dervisoglu (68′ Brute), Harroui, Ache, Boukhari (80′ Bouras), Alhaft

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.