Jong Sparta maakt indruk en boekt eerste zege van het seizoen

Jong Sparta is er eindelijk in geslaagd de eerste overwinning van het seizoen te boeken. Zaterdagmiddag werd een serie van negen duels zonder zege een halt toe geroepen. Op Het Kasteel won de ploeg van trainer Frank van Kempen met 5-1 van De Treffers.

Het betekende voor de beloften van Sparta de eerste zege sinds 13 mei. Ten opzichte van de elf basisspelers die toen met 2-5 wonnen op bezoek bij GVVV, waren vandaag alleen Daniël Breedijk en Youri de Winter, destijds tweemaal trefzeker, van de partij.

De Winter, inmiddels clubtopscorer van Jong Sparta, scoorde zaterdagmiddag opnieuw. Dat deed hij een kwartier na de vroege openingstreffer van George Dobson, die zijn van richting veranderde poging achter doelman Van de Kracht zag belanden. Het kon niet op voor Jong Sparta, dat voor rust ook nog op 3-0 kwam. Thomas Verhaar, voor het eerst sinds zijn verblijf bij Sparta acterend in het tweede elftal, vergrootte de marge met een leep stiftje naar drie.

Cedric Badjeck, die na driekwart wedstrijd ook al de paal had geraakt, deed na 83 minuten iets terug voor de bezoekers. Het laatste woord was echter voor invaller Yani Bouras, die er dankzij twee doelpunten voor zorgde dat Sparta uitliep naar 5-1.

Volgende week zaterdag gaat Jong Sparta op bezoek bij HHC. De aftrap in Hardenberg is om 15.30.

Opstelling Jong Sparta: Craninx, Martis, Breedijk, Klap, Marfelt (46′ Chabot), Dobson, Harroui, Dervisoglu (67′ Bouras), Verhaar, De Winter, Boukhari (76′ Felicia)

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.