Jong Sparta verlicht zorgen met zege op IJsselmeervogels

Jong Sparta heeft zich zaterdagmiddag uit de degradatiezone gevoetbald. Na een 3-1 overwinning op IJsselmeervogels vindt de ploeg van Frank van Kempen zich inmiddels terug op plek 13, al hebben alle ploegen onder de Rotterdammers nog minimaal één wedstrijd tegoed.

Jong Sparta, dat aantrad in een sterke opstelling, kwam in het eerste bedrijf nog wel op achterstand. Op voor hem bekende grond was nota bene oud-Spartaan Robbert Olijfveld trefzeker voor de bezoekers. De gasten verspeelden de 0-1 voorsprong echter nog voor de pauze. Nadat Bart Vriends en Thomas Verhaar al dichtbij de gelijkmaker waren was het uiteindelijk Halil Dervisoglu die de stand gelijk trok.

Na de pauze pakte Jong Sparta door. Paco van Moorsel, die Vriends in de rust afloste, zorgde ruim binnen het uur voor de voorsprong. Vlak voor tijd deed diezelfde Van Moorsel nog een duit in het zakje door ook het slotakkoord voor zijn rekening te nemen.

Opstelling Jong Sparta: Fabrie; Veenhoven, Soares Fonseca, Vriends (46′ Van Moorsel), Martis; Spierings, Duarte, Harroui, Verhaar, Dervisoglu (88′ Bouras), Dos Santos (65′ Klap)

Volgende week zaterdag gaat Jong Sparta op bezoek bij De Treffers. Het duel in Groesbeek begint om 18.00.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.