Jong Sparta verliest bij seizoensopening Tweede Divisie

Jong Sparta is het seizoen in de Tweede Divisie begonnen met een verliespartij. Op Het Kasteel was Excelsior Maassluis zaterdagmiddag met 0-1 te sterk.

Bij Jong Sparta maakte nieuweling Sander Fischer, die één helft speelde, zijn eerste minuten in het rood-wit. De transfervrij van Go Ahead Eagles overgenomen centrumverdediger vormde een verdedigingsduo met Jeffrey Chabot. Ook Ilias Alhaft en de vrijdag nog bij het eerste elftal ingevallen Stijn Spierings kregen een basisplaats toebedeeld, evenals Alexandro Craninx. De doelman maakte indruk onder de lat van de ploeg van debuterend trainer Frank van Kempen.

In een eerste helft werd het aanwezige publiek niet getrakteerd op attractief voetbal. Kansen waren in het onderhoudende eerste uur schaars, maar toch zagen de 500 toeschouwers niet veel later wel de enige treffer van de wedstrijd. Vincent van den Berg, de linksbuiten van de bezoekers, kreeg een niet te missen kans geboden en brak de ban op Spangen.

Opstelling Jong Sparta: Craninx, Luydens (76′ Felicia), Chabot, Fischer (45′ Klap), Marfelt (61′ Oosterlen), Bambock, Veenhoven, Spierings, Alhaft, Harroui, Bouras

Volgende week zaterdag gaat Jong Sparta op bezoek bij promovendus De Dijk, waar de eerste uitwedstrijd van het seizoen plaatsvindt op Sportpark Schellingwoude. De aftrap is om 16.00.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.