Jong Sparta verrast koploper Katwijk met zege in extremis

Jong Sparta heeft zaterdagmiddag voor een flinke surprise gezorgd door koploper Katwijk met 3-2 te verslaan. Koen Muller bezorgde zijn team met een doelpunt net voor tijd de zege.

Het is voor Jong Sparta de derde zege in vier duels, waardoor de ploeg van trainer Frank van Kempen inmiddels hekkensluiter af is. Ondanks de beter wordende resultaten van Jong Sparta mag de zege met recht een daverende verrassing worden genoemd. Katwijk heerst in de Tweede Divisie en heeft een straatlengte voorsprong op nummer twee GVVV. Dit seizoen werden voor zaterdag elf van de twaalf competitiewedstrijden in winst omgezet.

De wedstrijd
Paco van Moorsel, die vorige week tegen VVSB zijn rentree maakte na lang blessureleed, brak na 55 minuten de ban op Het Kasteel. Vorige week speelde de aanvallende middenvelder één helft; ditmaal stond hij iets meer dan een uur op het veld. De openingstreffer van de thuisploeg viel niet uit de lucht. Eerder waren Dervisoglu en Abdou Harroui (lat) al dichtbij een doelpunt.

Een kwartier voor tijd kwam Katwijk via Marciano Mengerink verdiend langszij, maar Jong Sparta liet zich niet uit het veld slaan en kwam enkele minuten later wederom op voorsprong. Harroui stuurde Youri de Winter de diepte in. De topscorer van Jong Sparta toonde zich oog in oog met oud-Spartaan en huidig Katwijk-goalie Ricardo Kieboom koel en tekende voor de hernieuwde voorsprong voor de thuisploeg.

Nadat opnieuw Mengerink Katwijk amper een minuut later op gelijke hoogte had gezet, leek het duel af te stevenen op een puntendeling. Zover kwam het echter niet, want dankzij een rake kopbal van verdediger Koen Muller pakten de jonge Spartanen alsnog de volle buit.

In blessuretijd kwam Jong Sparta nog wel met de schrik vrij. Mengerink leek de 3-3 aangetekend te hebben, maar zijn doelpunt werd afgekeurd. Geen hattrick dus voor de aanvaller van Katwijk die, schrale troost, na vandaag wel algeheel topscorer is van de Tweede Divisie.

Opstelling Jong Sparta: Janssen, Klap, Martis, Soares Fonseca, Muller, Breedijk, Boukhari (82′ Bouras), Harroui, Dervisoglu (77′ Kozuh), Van Moorsel (61′ Felicia), De Winter

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.