Jong Sparta wint Robert Leeninga toernooi

Het Robert Leeninga toernooi is ondanks het matige weer een succes geworden. Circa 500 supporters bezochten het toernooi. Na de 200 man van afgelopen donderdag vonden op de zaterdag zo’n 300 mensen de weg naar sportpark Nieuw Terbregge.

Er was dan ook een behoorlijk programma opgezet door de R.V.&A.V. Sparta. De 80 jarige Frits Broekhoven vierde zijn verjaardag. Onze klassieke veteranen speelde onder grote belangstelling een wedstrijd tegen een politieteam om de tegen een ernstige ziekte vechtende Rob Onderweegs een hart onder de riem te steken. Een wedstrijd die overigens eindigde in 2-5 voor de politie.

Hierna was het rond 14.30 uur de beurt aan de selecties van R.V.&A.V. Sparta en Jong Sparta Rotterdam. Een op voorhand interessant affiche ondanks de wetenschap dat Jong Sparta Rotterdam een aantal klassen hoger speelt.

Verrassend mag dan best genoemd worden dat de amateurs uit de 2e klasse D in de 2e minuut op voorsprong kwamen. Goed doorzetten van Robin van der Sman leverde de jonge spits Jip Kegge (afkomstig vanuit de 3e klasse) een kans op die hij makkelijk verzilverde, 1-0.

Het is te hopen dat Jip de komende weken conditioneel en fysiek sterker wordt want dan heeft de R.V.&A.V. Sparta een massamoordenaar in de spits. Hij werkte zich tegen Jong Sparta Rotterdam net als in de eerdere wedstrijden weer een slag in de rondte.

Na de vroege 1-0 nam Jong Sparta Rotterdam het balbezit over maar de jongelingen van Het Kasteel bleken voor rust erg slordig. Desondanks moest keeper Daniel van der Knijff zich vier keer naar de hoek strekken om zijn doel schoon te houden.

Tussendoor kreeg Robin van der Sman na 21 minuten spelen de mogelijkheid op 2-0 maar zijn schot werd gered door de andere Spartaanse doelman die in deze wedstrijd op het veld stond. Het blijft apart zo’n wedstrijd van Sparta tegen Sparta. We zijn blij als de R.V.&A.V. scoort en we vinden het ook goed als de BVO scoort.

Die goal van Jong Sparta Rotterdam kwam er dan toch in de 38e minuut. Slecht uitverdedigen van R.V.&A.V. Sparta leverde Jong Sparta een kans op die simpel werd binnen getikt, 1-1.

Wat niemand verwachte gebeurde hierna in de 39e minuut. Direct vanaf de aftrap kwam de bal bij Robin van der Sman die de 2-1 voor R.V.&A.V. Sparta maakte. Lang kon het team van Robert Verbeek niet genieten van de voorsprong want 4 minuten later stond het 2-2. Wat ook de ruststand werd.

Een ruststand waarmee Verbeek meer in zijn nopjes was dan zijn collega’s Jeroen Rijsdijk en Nourdin Boukhari van Jong Sparta. Het leverde een hele andere 2e helft op. Een kwartier na rust stond er 2-6 op het scorebord.

Het tempo waarin Jong Sparta nu speelde was voor de R.V.&A.V. spelend met slechts een stuk of zes trainingen in de benen eenvoudig niet bij te houden. Zes trainingen afgewerkt hebben of al zes weken bezig zijn in de voorbereiding, dat scheelt nogal.

Niemand was dan ook verbaasd dat het uiteindelijk 2-10 werd hoewel het uw correspondent wat ver gezocht lijkt om bij de stand 2-9 in de allerlaatste minuut een strafschop te geven. Wie doe je daar een plezier mee?

Direct na het laatste doelpunt floot de scheidsrechter af. Wat gelegenheid gaf om de stand op te maken. 2e klasser C.V.V. Zwervers van Ben Spork werd vierde, R.V.&A.V. Sparta pakte brons, de 2e plaats gaat naar 1e klasser Xerxes DZB en Jong Sparta Rotterdam won de Robert Leeninga bokaal (foto) met grote overmacht.

Alle plussen en minnen bij elkaar opgeteld kan R.V.&A.V. Sparta spreken van een geslaagd toernooi. Weliswaar werd twee keer verloren tegen een sterke tegenstander maar daar staat tegenover dat de organisatie en de beleving rondom de wedstrijden goed was en er geen wanklank is gevallen.

Honderden mensen hebben zich verdeeld over twee dagen goed vermaakt. Tientallen oude bekenden lieten hun gezicht zien en was de KNVB niet zo gezellig geweest om ADO Den Haag-Sparta Rotterdam (eindstand 1-2!!!) op dezelfde dag om 18.30 uur in te plannen dan was het nog drukker geworden op Nieuw Terbregge.

Volgende week zaterdag staat er voor de R.V.&A.V. Sparta weer een oefenwedstrijd op de agenda. Er wordt dan om 14.30 uur afgetrapt in en tegen v.v. Papendrecht. U bent uiteraard weer welkom om de Spartanen te komen aanmoedigen.

Foto: Jeroen van der Sman

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.