R.V.&A.V. Sparta laat het liggen tegen De Meeuwen

De wedstrijddag begon vroeger dan normaal voor de selectie van hoofdtrainer Robert Verbeek. Rond elf uur werd vertrokken naar een wedstrijd die om half drie ’s-middags begon. Dit had alles te maken met de door de KNVB gemaakte indeling van de bekerpoule.

Op deze warme zaterdag ging de reis naar het dorpje Zoutelande op het eiland Walcheren. De leden van de groep BLØF maakte er ooit met redelijk succes een liedje over. De reis was deze keer om meerdere redenen anders dan gebruikelijk.

Het duurde mede door een file ruim twee uur om in het dorp Zoutelande aan te komen. Beduidend langer dan wij competitie spelend in de regio West 2 normaal zo gewend zijn. Een andere bijzonderheid was het vervoer. Op deze dag maakte de selectie van R.V.&A.V. Sparta voor het eerst sinds ruim vijftien jaar gebruik van de officiële spelersbus van het betaald voetbal.

Na de lange reis was het tijd voor de bekerwedstrijd tegen De Meeuwen. Een team overigens dat vorig seizoen is gedegradeerd uit de 1e klasse. In de wedstrijd bleek al snel dat te veel spelers bij Sparta in deze wedstrijd niet scherp waren.

Het leverde De Meeuwen in de eerste tien minuten drie behoorlijke kansen op waarvan er in de 8e minuut een werd afgerond door een boomlange aanvaller, 1-0. Sparta zette hier tot de 15e minuut te weinig tegenover.

Uit de eerste de beste goed gelukte combinatie tussen Damien Serrano en Jordy van Buren maakte Damien na een kwartier spelen de mooie gelijkmaker, 1-1. In het vervolg van de eerste helft werd het voetbal van beide kanten slordig zo zag ook het aanwezige bestuurslid technische zaken Pim Verbeek.

Over en weer kwamen nog enkele kansen tot stand maar voor R.V.&A.V. Sparta hadden Arij van Bree, Steve Kot, Silvio van Gelderen,Jordy van Buren en Robin van der Sman geen succes. Rust dus met een op dat moment verdiende gelijke stand op het scorebord.

In de 2e helft gebeurde lange tijd weinig. De meeuwen liet zich nadrukkelijk terugzakken op eigen helft terwijl het spel bij R.V.&A.V. Sparta verzandde in mislukte combinaties en onnodig balverlies. Echte kansen voor Sparta kwamen er nauwelijks terwijl De Meeuwen twee keer profiteerde van onnodig balverlies bij Sparta.

Een 3-1 nederlaag dus waar ondanks het veel meer balbezit weinig op af te dingen is. Als je zo voetbalt en zo persoonlijke duels aan gaat is het geen wonder dat je verliest. Dat gebeurt ook als je zo tegen een willekeurige 4e klasser voetbalt.

Bij De Meeuwen was men uiteraard blij met de overwinning in de beker. Naar wij hoorde is het hun eerste bekeroverwinning in jaren. In dat soort gevallen is Sparta zoals bekend altijd bereid om de negatieve serie voor de tegenstander te doorbreken. Dat was nu weer zo.

De spelers en de staf weten dat dit geen gewoonte moet worden. Een minder optreden na een paar goede wedstrijden zal niet direct gevolgen hebben. Het is echter wel hoofdzaak om hier in de komende wedstrijden van te leren en de op deze warme dag gemaakte fouten niet te gaan herhalen.

Volgende week zaterdag staat er weer een bekerwedstrijd op het programma. Om 17.00 uur (let op dit afwijkende tijdstip!!!) wordt op Sportpark Nieuw Terbregge afgetrapt tegen Wippolder.

Aansluitend aan deze wedstrijd wordt vanaf ongeveer 19.00 uur de jaarlijkse presentatieavond gehouden in de kantine. U bent allen uitgenodigd om daarbij aanwezig te zijn.

Opstelling R.V.&A.V. Sparta tegen De Meeuwen: Daniel van der Knijff, Steven Tuns, Jelano Tavares, Yannick van der Sman, Danny Abbing, Arij van Bree, Jordy van Buren (65e Bart Fiegel), Damien Serrano (54e Danny Langstraat), Silvio van Gelderen, Steve Kot (63e Jip Kegge), Robin van der Sman.

Foto: Jeroen van der Sman

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.