Sparta stoot zich niet tweemaal aan dezelfde steen

Sparta heeft zich vrijdagavond gerevancheerd voor de beschamende nederlaag tegen Jong Ajax eerder deze week. Op een mistige Herdgang was Jong PSV het slachtoffer: 0-2.

In een eerste helft die eigenlijk van zeer matige kwaliteit was, wist Sparta wel op voorsprong te komen. De manier waarop dat gebeurde was ook opvallend, want de ene kans die de bezoekers kregen wisten ze ook meteen te verzilveren. Dat is de laatste weken weleens anders geweest. De openingsgoal kwam overigens van Giovanni Hiwat, op aangeven van Paul Gladon. Het betekende de eerste goal in Spartaanse dienst voor de rappe buitenspeler.

In de tweede helft zagen de 720 supporters in Eindhoven een ander Sparta, dat de thuisploeg met dominant voetbal de wil oplegde. Een tweede treffer kon niet uitblijven en tien minuten na de onderbreking was het al zover. Een messcherpe Johan Voskamp verdubbelde de score en pikte zodoende opnieuw zijn goaltje mee. Het doelpunt betekende tevens een markante mijlpaal voor de spits, want het was zijn 100e treffer in het betaalde voetbal. Waar Johan Voskamp het net weer ouderwets eenvoudig weet te vinden, blijkt dit voor Paul Gladon nog steeds een probleem. Dat is ontzettend jammer, want de gisteren op 10 spelende Gladon werkt ongelofelijk hard. Dat zag ook Johan Voskamp, die het tegenover het Algemeen Dagblad opnam voor zijn teammaat: ‘Paul loopt zich het snot voor de ogen en ik heb iemand nodig die dingen om mij heen creëert. Het is misschien een risico, omdat het elftal heel aanvallend staat, maar het pakte goed uit.’ Ook Gert Kruys was tevreden: ‘De samenwerking met Voskamp en Gladon zag er bij vlagen erg goed uit. Tegen zo’n ploeg kun je zo spelen en ik denk dat dit ook dinsdag in de beker tegen Rijnsburgse Boys wel eens kan werken.’

Aanstaande dinsdag dus speelt Sparta voor de KNVB Beker tegen Rijnsburgse Boys. Aftrap is om 17.00.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.