Voorbeschouwing Cambuur Leeuwarden – Sparta Rotterdam

Het is alweer even geleden, de laatste keer dat Sparta de Afsluitdijk trotseerde om de degens te kruisen met Cambuur Leeuwarden. Zondag zal het er bij de start van de tweede seizoenshelft eindelijk weer eens van komen. Zonder Royston Drenthe, maar mét nieuweling Laros Duarte. Gesteund door ruim 200 trouwe rood-witten trapt Sparta zondagmiddag om 14.30 af in Leeuwarden.

Voor de laatste editie van Cambuur – Sparta moeten we terug naar het seizoen 2012/2013. Op vrijdag 21 september 2012 leek Sparta een onbezorgde avond tegemoet te gaan, nadat Donovan Deekman en Ilias Bel Hassani ervoor zorgden dat de Kasteelclub met een comfortabele 0-2 ruststand aan de thee mocht.

In het tweede bedrijf werd die achterstand door de thuisploeg echter in een tijdsbestek van slechts dertien minuten omgezet in een 3-2 voorsprong, wat tevens ook de eindstand was. Het bleek, enkele maanden later, de opmaat naar een waar volksfeest in Liwwadden. Cambuur werd onder knuffeltrainer Henk de Jong dat seizoen kampioen van de Jupiler League.

Nee, zoals het destijds ging moet het morgen dus in ieder geval niet. Sterker, Sparta zal er alles aan gelegen zijn de volle buit mee te nemen uit Leeuwarden. Een week later staat de thuiswedstrijd met Roda JC op het programma, terwijl de twee wedstrijden die volgen allebei buitenshuis zullen worden afgewerkt. Respectievelijk Telstar en FC Volendam zijn de tegenstanders. En dan, op 8 februari, is het tijd voor de clash met FC Twente.

De competitie wordt zondag dus hervat en betekent tevens het startschot van een tweede seizoenshelft die, naar alle waarschijnlijkheid, geen genade kent. Voor niemand, want het is in de top van de KKD ongemeend spannend. En dat zal het als de voortekeningen niet bedriegen ook nog wel even blijven.

Eerst Cambuur. Een horde die op de Open Dag voor Sparta op het eigen Kasteel nog onoverkomelijk bleek (0-2), maar dat vuiltje op de voorbereiding werd door de ploeg van Henk Fraser in september vakkundig weggeveegd met een 3-0 overwinning op het moment dat het er echt toe deed.

Zondag is weer zo’n moment. Royston Drenthe is er tegen Cambuur niet bij als gevolg van een schorsing. Het lijkt aannemelijk dat hij wordt vervangen door Gregor Breinburg. Janne Saksela is nog een vraagteken. Ervan uitgaande dat hij het duel met Cambuur redt, zal de opstelling er als volgt uit zien. Laros Duarte, de huurling van Jong PSV, mag zich direct verheugen op zijn debuut voor Sparta.

Vermoedelijke opstelling: Kortsmit; Saksela, Wuytens, Vriends, Auassar, Breinburg; L. Duarte, Harroui, D. Duarte, Rayhi, Veldwijk

Ben je zondag niet in de gelegenheid om naar Leeuwarden af te reizen? Op Twitter houdt @SpartaOnline je vanaf 14.30 live op de hoogte van de wedstrijd tussen Cambuur Leeuwarden en Sparta.

@slkooijman


Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.