Voorbeschouwing Sparta Rotterdam – VVV Venlo

In de week waarin Sparta de terugkeer in de eredivisie markeerde met een gelijkspel tegen Feyenoord, keert de eredivisie vrijdag ook weer terug op Spangen. Op een uitverkocht Kasteel gaat Sparta tegen VVV Venlo op jacht naar de eerste drie punten van het seizoen. De aftrap is om 20.00 uur.

Je kan je een slechtere rentree in de eredivisie voorstellen dan een 2-2 gelijkspel in De Kuip. En dus kon je de Spartaan in Rotterdam er deze week zo uitpikken. Borst vooruit, lach op het gezicht, heel anders dan de gemoedstoestand aan de andere kant van de Maas. Een verademing is misschien wat overdreven, maar laten we het zo zeggen: Spartanen hebben weleens vervelendere weken gekend na een wedstrijd tegen Feyenoord.

De tegenstander van vrijdag, VVV Venlo, trapte het seizoen vorig weekend af met een 3-1 zege op RKC Waalwijk. Sparta – VVV is een duel dat voor het laatst werd gespeeld op 7 april 2018, nog niets eens zo heel lang geleden. Destijds zorgde de uitkomst (3-2) voor orgastische sferen op Spangen, waar een driepunter pure noodzaak was in de strijd tegen (directe) degradatie, die uiteindelijk – zoals u weet – verloren ging.

Uitvaartdienst
Sparta’s mediapartner RTV Rijnmond kreeg deze week, en niet alleen vanuit Rotterdam-West, (terechte) kritiek op de wel zeer gekleurde wijze waarop afgelopen zondag op Rotterdam-Zuid verslag werd gedaan van de wedstrijd tegen Feyenoord. De Spartaanse doelpunten werden aangekondigd alsof de luisteraar was aanbeland bij een willekeurige uitvaartdienst die op het punt van beginnen stond. Alleen het geluid van luidende kerkklokken ontbrak.

De manier waarop Dennis Kranendonk op Radio Rijnmond verslag deed van het laatste duel met VVV is echter ook een vermelding waard. Een positieve welteverstaan.

Pluim
Een andere positieve vermelding gaat op deze plek naar technisch manager Henk van Stee. Waar menig van zijn voorgangers Halil Dervisoglu voor een kip en een ei de deur uit zou hebben laten lopen, hield Van Stee, gepokt en gemazeld als hij is, zijn poot meermaals stijf en verkocht hij Dervisoglu, in de KKD nimmer onbetwist basisspeler, voor een meer dan prima bedrag aan Brentford. En dan blijft de jonge aanvaller ook nog eens een halfjaar op Spangen, wat Van Stee tijd verschaft om op zoek te gaan naar een geschikte opvolger. Die handelswijze verdient een pluim.

Fitte selectie
Henk Fraser beschikt over een volledig fitte selectie voor het treffen met VVV. Het ligt voor de hand dat de trainer kiest voor dezelfde elf namen als een week eerder in De Kuip. Enige vraagteken is Dervisoglu, die donderdag in Engeland was op zijn medische keuring af te ronden en een persoonlijk akkoord te sluiten met zijn nieuwe werkgever.

In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst, zo bleek afgelopen zondag andermaal. Toch mogen we de voor Sparta-begrippen uitzonderlijke thuisreeks van de Kasteelclub tegen VVV niet ongemoeid laten. Van de laatste tien wedstrijden werden er liefst negen in winst omgezet. Vrijdag weer?

Opstelling Sparta: Coremans; Abels, Vriends, Mattheij, Faye; Auassar, Harroui, Rayhi, Smeets; Ache, Dervisoglu

@slkooijman

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.